Roštilj sa ojačanim ložištem  i plaštom od šamota te poklopcem od nehrđajučeg čelika. Veličina površine za kuhanje je 80x40cm. Postolje je izrađeno od čelika i nehrđajućeg čelika,s dvije bočne radne površine te kotačima za lakši transport.

Ložište od šamota omogućuje veću iskoristivost te znatno smanjuje potrošnju drva za loženje. Rešetke za pečenje su izrađene od nehrđajućeg čelika što olakšava njihovo čišćenje a praktični sistem sa posudom za sakupljanje masti i ulja spriječava njihovo kapanje po žeravici, te na taj način spriječava neugodno zapaljenje istih.
Prostor za izgaranje drveta odvojen je od površine za pečenje, ovo inovativno rješenje omogučava Vam kontinuirano izgaranje drveta i stvaranje novog žara, a time i mogućnost neprekidnog pečenja, što nije slučaj sa klasičnim roštiljima na ugljen ili drva. Povrh toga, ova vrsta ložišta omogućuje neizravano pripremanje hrane poput ražnja ili vertikalnog kuhanja.

Ovaj roštilj opremljen je dovodom zraka u ložište te praktičnom kutijom za sakupljanje pepela, dovod zraka direktno u ložište omogučuje brže zapaljenje drveta ili ugljena te pridonosi većoj iskoristivosti.

Bočne radne površine su sklopive kako bi omogućile uštedu prostora kod pohranjivanja ovog roštilja nakon uporabe, a zahvaljujući postolju sa 4 kotača od kojih su dva slobodna, rukovanje ovim roštiljem pri transportu  značajno je olakšano.